dimarts, 31 de juliol del 2012

Història de la creació de la colla (1981-82)


Per Carnaval del 1981, a un grup d’alumnes de l’Academia de Corte y Confección Prim, se’ls hi va ocórrer formar una petita colla de carnaval per passar l’estona. Com que no tenien temps, van decidir muntar-ho tot pel següent any i començar al gran.

Al febrer de 1982 van fer la seva primera Rua. Eren 12 persones (la professora i les seves “nenes”) i es van disfressar de les eines que s’utilitzen per aprendre a fer la seva roba: botons, cintes mètriques, metros, agulles, didals i patrons.

La rua va sortir, aquell any, del Passeig Mata i va fer el tomb de ravals. No tenien carrossa, desfilaven pel passeig soles, amb un cartell improvisat fet amb un tros de tela i retoladors.

Fins l’any 1984 per participar a la Rua calia anar a inscriure's, donar el nom i rebre una targeta numerada que calia portar penjada durant el recorregut,  i fins a finals dels 80, el governador civil de torn encara prohibia que la gent sortís amagada rere una màscara pel carrer, o que es disfressés de militar o fes massa burla de mossens i monges.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada