dimecres, 25 de juliol del 2012

Quatre anys de canvis (1992-95)


1992. Pinotxo surt del seu conte

Aquest va ser un any de celebracions: Olimpiades a Barcelona, Expo a Sevilla , l’Ave, i martingales governatives. 

La colla es suma a aquestes celebracions i, casualitat o no, escull com a disfressa la d’un nen que cada vegada que diu una mentida, li creix una mica el nas: Pinotxo. Per assemblar-s’hi, portaven una camisa groga amb un gran coll blanc i llaç blau, armilla negre, pantalons vermells i mitjons blancs. Completat amb una cartera escolar i barret tirolès amb ploma.

El motiu de la carrossa per aquest any, és el de la crítica als polítics locals per tot el tema dels impostos i per això porten la carrossa adornada amb rebuts municipals.



Durant les rues van fer diverses bromes, entre elles donar tiquets d’aparcament gratuït de les Zones Blaves  AMERSAN de recent creació.



1993. Una fantasia africana

Aquest any trien una disfressa d’Africà ric: un vestit negre a ratlles i moltes plomes.

A la carrossa hi posen una gran olla, on dintre hi havia el Curro de l’expo, el Cobi de les Olimpiades i una maqueta de l’Ave amb la llegenda “I aquest any que ve què mengem?”, en referència als esdeveniments de l’any passat que van destrossar a tothom.


Aquest any estan de moda els pins, i la colla llança al mercat el seu propi Pin, que té una gran acceptació entre les altres colles i els col·leccionistes, per d’aquesta manera poder fer uns calerons i, a més, donar-nos més imatge com a colla.





1994. La Tuna de la Colla

Els creadors de la colla volien tornar a la seva joventut i van organitzar una tuna, la primera que pertanyia a una Colla de Carnaval, amb la seva capa i les seves cintes de colors.

A la carrossa hi van fer una gran pandereta i hi van posar la guitarra de l’any 1987.

També van comprar un alternador, cansats de llogar-ne cada any un diferent, pagant-ho amb nous patrocinadors que sortien en la revista de la colla.











1995. Els toreros surten de la plaça

Com que aquest any era el dels toros, la Colla va decidir disfressar-se de toreros, però no per anar a torejar, només per lluir els seus vestits.

La Colla va llogar un grup de música per que “toqués en directe”, però no es van escoltar massa, com ja va passar l’any dels pescadors.

Per decorar la carrossa van anar a una tenda de la plaça de toros de Barcelona per buscar cartells o alguna cosa que els servís per adornar-la. Després, van anar a una tenda de “souvenirs” i hi van agafar un toro “tipical Spain”. Amb la petita figura, el president de la Colla va construir la estructura d’un toro a gran escala amb ferro, que desprès es va folrar de paper encolat,  fet que va necessitar un camió grua per col·locar-lo a la carrossa. La carrossa també estava decorada amb pamflets i cartells que anunciaven diferents curses de braus, que oferien els socis de la colla.

El que més  va treballar en la creació del toro va ser el president, ja que treballava a torns i anava a la carrossa dies laborals en que els altres no podien anar a ajudar-lo. Al final, va quedar tan cremat que va dimitir del seu càrrec, anunciant que el proper any ja no sortiria al carnaval. Es va haver de reunir la Junta per decidir com s’organitzava a partir d’aquest moment, essent Pere escollit com a president.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada