diumenge, 15 de juliol del 2012

Últims anys (2012-13)


2012. Cangurs


Patint encara més la crisi econòmica, tornem a decidir anar de bossa, però aquesta vegada amb alguna cosa de més qualitat. El jovent parla sobre una nova moda japonesa, els kigu, que consisteixen en pijames-disfressa en forma d’animals. A tothom li sembla una proposta divertida i diferent, així que vam buscar l’empresa japonesa per Internet i vam debatre sobre quin de tots els animals volíem treure al carrer. Després de discutir i pensar, acabem decantant-nos pel cangur, animal que encara no s’havia vist mai, i amb el que es podien fer combinacions divertides (com guants de boxa o fills a la panxa). La disfressa era de tallatge únic, ample, llarg i molt gran, per lo que a tothom li podia anar be i no hi va haver queixes. Tot i així, els més petits de la colla van haver de comprar la disfressa de girafa, per que de disfresses per nens gairebé no hi havia i era el que complementava millor.

La disfressa venia acompanyada d’un mini cangur de peluix que es col·locava dintre d’una butxaca, feta a la panxa, aguantada per una corda en un botó. Cadascú va decorar el seu “fill” com va voler (amb ulleres, vestits, llaços...) però bastants el van acabar perdent a la rua nocturna de dissabte.

A més, la disfressa va donar molt de que parlar. La majoria de la gent, joves i petits, al veure’ns, cridaven “Mira, un Pikachu”, i per molt que els hi expliquessis que representava un cangur, no s’ho volien creure.

La carrossa, per motius econòmics, no va poder ser modificada. Se li van treure tots els adorns pirates, però el vaixell va continuar en ús. Vam pintar-lo com “Greenpis”, reivindicant el dret dels animals. La sirena va ser reemplaçada per un ninot inflable vestit d’ecologista, simplement per donar un toc humorístic al vaixell.

Com a anècdota per a recordar, aquest any vam perdre part del jovent, ja que van marxar a la colla “de moda”, La dieta del cucurutxo, on, suposadament, donaven molt d’alcohol i menjar, sent més barat. Tot i així, van venir a la nostra a intentar prendre menjar, però no van poder i els van fer fora.




Aquest any tornem a demanar la presentació del Càsting, esperant que el jovent s'hi afegís, però no va ser així. Així dons ens posem mans a l'obra amb el personal del que disposem i abordem l’actuació, pal que molts dels presents no havien treballat mai. Per això vam adaptar el vodevil mallorquí "Majorica". El resultat va ser bastant bo. Per la nostra part, estem contents de haver-lo pogut tirar endavant donada la mida de l'obra, mes d'un hora tot i estar resumida.  



2013. Indis

La reunió per escollir la disfressa d’aquest any, va resultar polèmica entre dues parts de la colla. Com cada any, es van aportar diferents disfresses i idees, econòmiques i de bossa: la junta va presentar un vestit més caret, però de més qualitat que els altres, que eren de teles simples i de poques talles. El fet de que, en les que va aportar una membre, fos de talla única i que a la gent gran de la colla no els hi cabés, va ser el que va portar a una disputa que va acabar amb la pèrdua d’una part important de la colla, ja que creien que s’havia desestimat la seva proposta per què sempre s’havia de fer cas al que digués la “presidenta”.

Finalment, va sortir elegit el vestit de la junta, d’indis, que volia representar la tribu d’indis que cantava la Trinca, per reivindicar la independència d’una manera amagada, i que presentava diferents talles i models, i la possibilitat de que en la botiga es fessin les reformes necessàries per que a cadascú li quedés be. Cas que no va ser necessari, ja que al emprovar-se els vestits, es van adonar que a tothom li anava be i no feia falta cap mena d’arranjament.

Per saber quina talla necessitava cadascú, es va fer una reunió al magatzem d’un soci, on s’hi van portar totes les talles que existeixen del vestit i van anar passant tots els socis de la colla, provant-se’ls i fent bromes. A més, van comprar uns complements en la mateixa tenda, i cadascú va triar un o dos d’ells per emportar-se’ls amb la disfressa. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada