diumenge, 29 de juliol del 2012

Legalització de la colla i primera Junta (1985)



El 1985 es va legalitzar la Colla, dotant-la dels estatuts que l’han de regir en el futur. El 27 d’octubre es forma la primera Junta de govern que constitueix l’acta de fundació de la Colla per la que s’inscriurà la colla al Registre d’Entitats de la Generalitat de Catalunya..

Aquest any es va anar de pamplonicos: camisa i pantalons blancs amb faixa vermella i una txapela, que es va fer portar expressament de Pamplona.

A la colla ja eren més de 140 persones i segons els veterans, el millor Carnaval que s’ha portat a terme fins ara. Amb la disfressa mes barata i fàcil de fer, la disbauxa i la xerinola va córrer a bots i barrals al si de la colla.

Repartien entrepans d’autèntic xoriço pamplonica i vi, que portaven amb botes.

Per donar un ambient de St. Fermí més autèntic, es van dotar d’un “toro brau” per fer “l’encierro”.  Per això van encomanar a l’Escola d’Art de Reus la construcció d’un carro de mà amb un cap de toro, per poder torejar-lo durant la Rua,  però a la primera envestida va quedar descabellat i el van haver de portar al coll.

A la carrossa hi havia un xoriço gegant i un toro amb les boles de color rosa, que es va construir , seguint la tradició, sobre una plataforma llogada i al Pavelló de Fires, envoltat de palla, la qual va desaparèixer durant la guerra de confeti. 







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada