dilluns, 23 de juliol del 2012

Quatre anys més (1997-2000)

1997. El llunyà Oest Americà

Aquest any es van inspirar en una disfressa que van veure al carnaval de Tenerife. El més espectacular era l’enorme barret tot decorat que portaven. Per poder fer-se una idea de com estava fet, van contactar amb aquesta colla canària, i ells, molt contents per haver-se interessat, van enviar-los un barret de mostra. A dies d'avui està al museu de la colla (el mas del president).

Com que el barret no era comercial, van haver de parlar amb els fabricants per veure si se'ls podien fer a mida. El fabricant els hi va enviar un fet amb el motllo més gran que tenien per veure si ens podia anar bé.  Un cop acceptat per la junta, es va tirar endavant amb el projecte.

La disfressa consistia, a més del gran barret, d’uns pantalons texans, una camisa de quadres, unes “chaparreras” grogues i una americana vaquera vermella. Al coll portaven un mocador blanc.

La carrossa la van convertir en una de les famoses carretes que recorrien tot l’oest americà.



1998. Pinten bastos

La Colla passava per mals moments: la revista publicitària va haver de ser suspesa, ja que no donava per molt, s’havien de canviar les rodes de la carrossa i la colla de la Misericòrdia va marxar.

Per aquest motiu, van decidir disfressar-se dels bastos de la baralla de cartes espanyola. Per fer-ho, van dissenyar una camisola llarga de ras verd, complementada amb una faldilla blava, unes malles vermelles i un barret del mateix color que la faldilla.

A la carrossa hi van posar una torre feta de cartes i un gran basto com el de la sota de la qual anaven disfressats. 




1999. De safari a Àfrica

La disfressa d’aquest any consistia en caçadors i nadius africanes.

La disfressa dels caçadors era un vestit caqui amb botes de lleopard i salacot, i les nadius africanes anaven amb una faldilla groga i blava, i jersei negre simulant la pell cobert per complements fets amb trenes cosides.  Tots els socis es van passar llargues hores fent els “kilòmetres” de trenes que es van arribar a utilitzar per fer els diferents complements dels dos vestits (petos, barrets, polseres, collars, cinturons i butxaques).

A la carrossa hi van fer una cabana africana, on es resguardaven del sol de la sabana africana, feta amb canyís, bruguera i cortines roses. També van comprar un segon alternador.




2000. Fent el pallasso


Ja que havien assumit que farien el ruc al Càsting, van decidir disfressar-se de pallassos a la Rua. La disfressa era simple: una camisa negra, uns pantalons de pallasso amb una anella al mig, per fer-los més amples, de color taronja, una gran corbata, una perruca blava i un barret cònic.

A la carrossa hi van posar una gran carpa de circ, on hi duien a terme diverses actuacions. 






La Colla va fer el salt definitiu per convertir-se en una reconeguda i gran Colla: participa per primera vegada al Càsting, que es celebrava cada any al Teatre Bartrina de la nostra ciutat. És un espectacle còmic i musical a la vegada, on les colles poden demostrar totes les seves dots artístiques (o no), que es celebra els divendres de carnaval, després de l’arribada del nostre rei i el dia abans de la rua de lluïment.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada