divendres, 27 de juliol del 2012

Creació de la primera carrossa (1990)




Podem dir que aquest any la colla fa un pas molt  important  en  la  seva  consolidació  com una de les grans dintre del nostre Carnaval i creen la seva pròpia carrossa.

Aprofitant la disfressa que portaven aquell any, de pingüins, van trobar un patrocinador que es va fer càrrec de pagar tots els ferros que van fer servir per construir la carrossa, l’empresa Hiper-Gel.

La carrossa es va construir entre uns quants socis de la colla, al mas del Barreter, lloc on, a partir d’aquest any, passarà l’hivern al cobert que li van habilitar. Es van comprar els eixos de les rodes al desguàs i la resta a "Ferros Poch". El nostre enginyer, com era mecànic del sector petroquímic, va fer un muntatge "de central nuclear per amunt", és a dir: molt reforçada. (La prova està en que al 2003 van ampliar-la i no va caldre reforçar-la.). Consistia en una plataforma amb baranes, que és com es feien abans, per poder posar al damunt el motiu corresponent de l'any (en el nostre cas, un gran iglú i un os blanc). Per donar forma a aquest gran iglú, es van fer un tip d’encolar paper de diari, i desprès del carnaval va ser utilitzada com a gàbia per moixons.

Com cada any, el patró de la disfressa es va dissenyar a l'acadèmia: era un mono de ras blanc i al damunt portava un frac de vellut i polaines negres, així com una caputxa amb la cara del pingüí que cadascú es va personalitzar. Després de la foto de rigor davant de l’acadèmia, van anar a fer-se-la davant de l’Hiper-Gel al Passeig Sunyer. Allí, l’amo els va omplir la disfressa d’enganxines que diuen que a poc els hi fa malbé la roba. 

A l’Expro-Profit, a banda dels nostres tradicionals frankfurts, també van donar gelats de gel del patrocinador.  






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada