dilluns, 30 de juliol del 2012

Primers anys (1983-84)


1983. L’any de les cortines


L’idea de sortir a la rua de l’any anterior va ser un èxit i decideixen tornar a repetir-la, apuntant-se tota l’acadèmia.

Per aquest any, s’opta per un vestit més elaborat, s’ha de fer notar que son “modistetes”. Consisteix en un vestit de marquesa molt luxós, fet amb la roba de les cortines del menjador de casa.




1984. Invasió japonesa


Any de creixement de la Colla. Les “nenes” arrosseguen a amics i familiars. Ja son més de 60 persones aportant noves idees i ganes de fer coses. D’ells surt la idea d’emular les grans colles del passat i fer una carrossa al·legòrica a la disfressa, que aquell any era de Japonesos.

En aquells temps, les colles petites llogaven a l’Ajuntament de Reus les plataformes, que una vegada havien servit per fer el Cosso Blanco (als anys 60) però que ja no estaven en ús, per fer les carrosses.  Aquesta s’havia d’omplir, així que el cap d’enginyers, i president de la colla, amb  el seu equip, es tanquen a l’acadèmia per fer la maqueta del que desprès s’haurà de construir al Pavelló de Fires. Arrel d’aquí entrem al “peculiar” mon dels tractoristes, fixant al primer “crac”, amb sentit literal de la paraula, ja que feia tot al revés del que li manaves.

El disseny de la carrossa consistia en una casa típica japonesa i un cirerer florit fet amb milers de llumins, que els socis unien donant forma de flor en llargues reunions a l’acadèmia. També van fer un gran gong portat a mà, llàstima que va durar de Nadal a Sant Esteve, per que a l’hora dels seu disseny no es va tenir en compte la potencia muscular dels “samurais” de la colla i al primer cop de maça es va fer trenta bocins.       

Portaven música xinesa, que havien tret de l’ambaixada Xina de Barcelona. 

Es van fer uns sobrets de te, que van anar repartint durant la Rua, on convidaven a la gent a una infusió sense aigua, ja que aquells eren anys de sequera i restriccions.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada